Moderaterna säger nej till det planerade modulbygget för nyanlända i Sundby

100 till 150 modulbostäder planeras att byggas på ett grönområde vid Arrendevägen/Småbrukarvägen i Sundby. Detta inom stadens mottagning av flyktingar och nyanlända. Efter en sammantagen bedömning har Moderaterna kommit fram till att vi inte stödjer den föreslagna placeringen.

Moderaterna föreslår bland annat att man istället ska utreda möjligheten att förlägga ett modulboende i Lunda industriområde, att mottagandet måste följas upp av konkreta insatser för att stärka socialtjänsten, arbeta med förebyggande trygghetsinsatser, förstärka arbetslinjen och se till att integrationen fungerar bättre.

– Jag hade hoppats på att den rödgrönrosa majoriteten, som ansvarar för processen, hade lyssnat på Sundbyborna och informerat om hur de tänkt. Informationen har varit under all kritik till de boende men till även mig som oppositionspolitiker. Bristen på information gör många människor oroliga vilket hade kunnat undvikas om majoriteten tagit sitt ansvar. Det är många som vill vara med och göra en god insats för att mottagandet ska bli samordnat och bra men då måste det ske på ett korrekt sätt, säger Ole-Jörgen Persson, gruppledare för Moderaterna och vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

– Alla hittills planerade moduler ska byggas utanför tullarna. Det underminerar hela processen att inte hela staden delar på ansvaret. Detta är ett löftesbrott från Karin Wanngård som tidigare sagt att S vill utjämna skillnaderna mellan ytterstad och innerstad. Dessutom är ansvariga rödgrönrosa politiker inte tillgängliga för en dialog med Spångabor som har många frågor, vilket också skapar stor frustration. Detta handlar om dålig planering såväl som ett dåligt ledarskap för Spånga och Stockholm, säger Dennis Wedin, föreningsordförande för Spångamoderaterna och kommunfullmäktigeledamot.

Läs mer på länkar nedan:

http://mitti.se/hundratals-kom-pa-mote-om-hus-for-flyktingar/